28.06.2008

I måndags firade jag och maken 2 år som gifta.



Alla dagar med dig är speciella för mig.

Tack för allt du givit mig och för den du är.

Jag är så stolt över dig och över att få vara din fru.

Tillsammans kan vi flyga...

I love you.


Veckan som gått...

Under veckan som gått har vi hunnit med en massa trevliga sommardagar..


Lunch i Södertälje med några vänner och lilla Thalia (Måndag)



Förfest inför midsommar =) (Torsdag)



Mattias & Världens bästa make =)



Grillparty hemma hos Gabriella/Helena (båda bor grannar mittemot varann haha)



Det bjöds på en massa god mat =)



Och en härlig sommartårta (maräng/daim/jordgubbstårta)




Vackraste =)

Midsommarafton/chillkväll hos moi (Fredag)



The girls =)



Vad gör du helo hehe ?


En efterlängtad visist hemma hos Nora (Söndag)



En liten gåva till lilla Linn Bahar (Noras underbara dotter)



I love you my sister..



Vilket fantastiskt bord hon förbrett för oss =)

Senare samma dag



Jämställdhet! (Lilla alex dammsuger med en rosa dammsugare hehe)





Mina älsklingar!! Bästa Alex & Priscilla!


Ananaspaj

Måste rekomendera er att göra ananaspaj! Det är en väldigt saftig och god dessertpaj! =)

Pajdeg
1 dl  socker
3 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
150 gram  smör

Fyllning
400 gram  ananas, krossad, avrunnen
2 dl  crème fraiche
0,5 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
1 st  ägg

Tillagning

Gör så här:

1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.

2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.

3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.

4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.

5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering. 

 


Ett stort grattis till......

Vicktoria & Daniel!







och

Nahir & Alexandra



Önskar er all lycka i ert fortsatta liv tillsammans! =)



Så här såg jag ut igår =)



My lovley cousin Bettan


Cupcake tävlingen är inte avslutad

Jag väntar fortfarande på era bidrag (skicka till) [email protected]


kram,
Melissa

Hämtade Priscilla från fritids igår =)



Hur kan man motstå denna skönhet!!



En teckning till hennes moster! ♥



♥♥♥♥







Ja, vi gillar ju fred =) ♥

Älskar dig!!!♥


Cupcaketväling

Nu är det dags för en ny tävling!





För att vara med och tävla skall du:

- baka helt egna cupcakes och dekorera de fint med glasyr eller frosting
- Ett krav är att maila receptet på erat cupcakes
- Fota och maila ditt bidrag till [email protected]

Vinnaren presenteras här på bloggen nästa vecka.

Vinsten är hemlig!

//Melissa


2 olika cupcakes recept

Idag prövade jag på två olika cupcakes recept.

Den ena är baserad på färdig kakmix från Lillifee Princess







Köper ni den så står det precis hur ni ska göra.

Den andra utgick jag ifrån Leilas grundrecept:

Cupcakes
Färdigt på:
20 min

Ingredienser

Grundrecept:
 100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


Gör så här


1.
Grundrecept:

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.



(Jag lade i krossad mjölkchocklad och kakao i smeten, men det är smaksak)

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.



(Jag anväde mig av hasselnötsmassa, men man kan lika gärna ha i frysta bär, jordgubbar eller vaniljkräm)

8.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10-20 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)



9.
Det är en bra idé att använda en muffinsplåt när man bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och då tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

 



Choclate frosting
Färdigt på:
10 min

Ingredienser

100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak
0.5 st citron, saften

Gör så här

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3.
Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred den på cupcakes?en och garnera med strössel eller blommor.



Good luck =)


Ps. Vad tycker ni om att köra en cupcaketävling? Den som gör de finaste vinner nåt? D.s

Kram//Melissa


En dag med Thalia

Idag var jag i Skärholmen Centrum med min kusin Gabriella & hennes UNDERBARA dotter Thalia.



Man kan bara äta henne!



Mitt hjärta!


Svar på tal

Nini:
Hello... Läser din intressanta blogg dagligen, du e en stjärna! Man önskar att de fanns fler som dig!! ;). .
Kanske du kan hjälpa till....... Jag o min sambo vill åka iväg 1v utomlands men lyckas inte hitta ngt bra, vi vill ha ngt lite lyxigt samtidigt ska de vara all inclusive för vi vill bara koppla av o äta gott!!! har du några förslag? tack för mig så länge kram kram

Hej Nini!

Tack för din fina kommentar.

För några år sedan var jag i Turkiet/Antalya på ett hotell som heter Miracle. Det var den bästa resan hittils, eftersom hotellet hade allt: otroligt god mat, privat strand, gigantisk pool och många trevliga aktiviteter.

Du kan boka hotellet här eller googla för bästa pris. 

Miracle Resort Hotel







Info/check in disk



Lobbyn =)



Flygfoto på hotellets gigantiska pool





Restaurangen..



Brödhyllan =)



Hotellets enté!

Fördelem med hotellet är att man slipper åka långt från flyget. Det tar mellan 10-20 min med taxi/buss till hotellet.

Du kommer inte att ångra dig om du åker dit.

Ni som åker till hotellet Miracle i Antalya, kan hälsa från mig om ni kommer i kontakt med hotellmanagern som heter Hakan Aydin, då får ni extra bra service.

Lycka till Nini!


Cupcakes

Min kusin Gabriella gjorde underbart goda morotskaka inspirerade muffins





och helt underbara chocklad cupcakes!

Hon är otroligt kreativ på många olika områden.



Amerikaner måste nog vara bäst på att göra cupcakes?

Det måste jag testa göra någon dag!

//Melissa


Day n Night

Denna Söndag besökte vi några bekanta till oss som fått en underbar liten pojke.



Som ni ser på presentpåsen =)



Påväg hemåt jag & min underbara svärmor!

Diskussion innan fotot:

Jag säger till maken:"Snälla ta kort på mig och svärmor?"

Maken: "asså du å dina kort *suck*"

Svärmor: "Jalla ta kort på mig och min svärdotter!"

Jag: "*Smile & blink*"

Maken: "*Ler*"


Bara en massa kärlek ♥

//Melissa


En fråga..

Hej Melissa :)
Jag vet inte om jag redan frågat dig men berätta lite om dina planer inför sommaren? :)

och sen måste jag fråga, du ser ut att vara i väldigt gott skick om du förstår vad jag menar haha! Så fin och smal. Tränar du, eller tänker du på vad du äter för något?
Kram =)


Hej sötis!

Det var tänkt att vi skulle åka på solsemester, men jag tror vi kommer att ta det till hösten, eftersom vi helst vill åka till Thailand. Vad ska du själv/ni göra?

Oj, tack för att du tycker att jag är i gott skick *skratt*. Jag är normal tjej, har tränat liiite tidigare, men senaste halvåret har jag inte haft tid p g a jobb och husrenoveringen. Men jag vill komma igång igen =)

Annars så har jag en filosofi som lyder: "ät vad du vill, men med måtta". Jag ÄLSKAR chocklad, chips, godis och bakelser =)  Men jag försöker att inte proppa i mig, utan äta lagom (så jag kan äta oftare hehe).

Kram kram =)

Cheesecake (fryst)

Tid: 30 min + 5 timmar i frysen
 6-8portioner

Ingredienser:

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 st digestivekex
  • ev. 1 st citron
    • eller ca 0,5 tsk citronarom och ca 3 msk saft av pressade citroner

Garnering: Pressad fryst hallon.

Gör så här:

Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.




Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.



Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.




Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.


Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).


Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen. 

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.


Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten. Alternativt kan man droppa i citronarom och hälla i lite citronsaft.

Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.

Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå eller endast i botten beroende på hur man vill servera den.



Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering




Lycka till & Smaklig måltid


Väldigt tyst här inne

Jag tycker att det är väldigt tyst här på bloggen. . .

Ni får mer än gärna kommentera oftaste med både ris och ros eller andra synpunkter =)

Var inte så blyga =)

Alla kommentarer uppskattas =)

Hoppas ni får en trevlig lördag!

Kram//Melissa

Vårens trender



Highlighter:
Skänk ditt ansikte nytt liv med en droppe highlighter som appliceras i tunna lager över kinder, i panna, på näsryggen och över hakan. Inspireras av Viktor & Rolf som visar upp subtilt sommarfräscha modeller.


(inte den på bilden)

Satsa på en snygg highlighter från Face Stockholm, färg: Dignity, Pris: ca 200kr

ROSIG.
Säsongens kinder ska vara rosigt rosa. Men du behöver inte längre koncentrera färgen till kindernas rundning. Dra i stället med svepande långa borsttag bakåt över kinden så att du får en look som känns naturlig och uppdaterad. Har du ett av långt ansikte och vill få en mer rundare effekt så drar du borsten sentt mot örat istället för diagonalt. Valentinos modeller är trendigt rosiga.


Rouge från Face stockoholm: färg: Willing. Pris ca: 200 kr

eller



Make up stores Sugarpink. Pris: ca 150kr


ÖGONKAST.
I vår ska dina fransar utmärka sig genom att vara riktigt långa, som här hos Valentino. Satsa på en bra mascara med förlängande effekt eller slå till på snygga lösögonfransar. När fransen är fastlimmad applicerar du mascara som på ett naturligt sätt fogar samman fejkfransarna med dina riktiga.



Min absolut favorit mascara kommer från Ysl och heter Volume False Lash Effect Mascara

Pris: ca 320kr

Lite dyrare än vanliga, men absolut värd vart enda krona! =)

 

CERISE
Du som är riktigt modig gör som modellerna på catwalken hos Diane von Furstenberg och låter också dina läppar vara coolt 80-talsrosa. Eller rosa i andra toner =)


Face Stockholm, Nektar Färg: Anemon (mycket ljusare än den på bilden)

Pris: ca 160kr

Du kan även satsa på lite naturliga läppar i persikofärg eller dylikt.


Make up stores läppstift Baby. Pris: 165 kr

Perfekt att ha som underlag under nektar läppglansen.

En annan favorit är frpn Ysls serie Rouge Volupté nr 30



Pris: ca 200kr


De har även andra fantastiska färger från Rouge Volupte serien


och även deras GLOSS VOLUPTE, Gloss en Stick SPF 9 är som en dröm!

Kraaam
//Melissa


Ps. samtlig information och bilder är lånade från expressen.se d.s


Grattis Teodora på din dag!

Igår överaskade vi min barndomsvän, Teodora (som egentligen fyller år idag).



Jag ordnade en laktosfri jordgubbstårta med maränger och krossad daim! Super god!


Vi samlades på Faros, en jätte trevlig restaurang på Söder



Här kommer hon helt chockad...Suprise!! =)



Rania B. Rania U och jag!



 ♥♥ Jag & Teo!! ♥♥



Deras kycklingspett är otroligt god!



 ♥ Nästan hela gänget! ♥

Önskar dig all lycka min kära vän!

Jag hoppas alla dina önskningar går i uppfyllelse!

kram//Melissa


Saftig Lasagne

Ingredienser:

  • 9 lasagneplattor (3 per lager)

Köttfärssås:

  • 1-2 gula lökar
  • 6-8 champinjoner
  • 2 grön eller röd paprika
  • 2-3 vitlök
  • 1 msk smör eller olja
  • 400 g köttfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
  • 1 tsk kanel (om man vill ta bort köttsmaken/lukten)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk grillkrydda
  • 1 krm svartpeppar
  • ev. chili explosion eller 1 tsk chilipeppar

Ostsås:

  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl (ca 70g) riven ost
  • salt

(om man vill ha en saftig lasagne så gör en sats till av ostsås)

Garnering:

  • 1 dl (ca 30 g) riven ost

Gör så här:

Köttfärssåsen:
Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt tomater, tomatpuré, paprika, champinjoner, persilja och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha lite chilismak på din lasagne så rekommenderas chilikrydda eller chilisås. Tillsätt även vitlök. Var inte blyga med kryddningen smaka gärna av flera gånger och tillsätt mer kryddor om det behövs =)

 

Ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte bränner fast i så lätt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt. Tänk på att inte låta såsen koka med osten i, då kan såsen bli grynig.

När köttfärssåsen och ostsåsen är klar ta fram en ugnsfast form som har ett sådant mått så att lasagplattorna passar. OBS! Läs på förpackning hur länge lasagneplattorna ska tillagas. Om det är mer än 20 minuter bör du förkoka dem innan du använder dem i lasagnen, alternativt ha lasagnen längre tid i ugnen än angiven tid nedan annars kommer det bli en hård lasagne.

Häll hälften av ostsåsen på botten av formen. Lägg på ca 4 av plattorna. Bred ut hälften av köttfärssåsen. Lägg på 4 plattor. Bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på de sista 4 plattorna. Häll på resten av ostsåsen och strö över riven ost.

 (Jag använder mig av barillas spenatplattor, de är super goda!)



Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter eller så lång tid som krävs för att lasagneplattorna ska bli mjuka (läs på förpackningen). Du kan behöva lägga på ugnsfolie för att den inte ska bli bränd ovanpå om du har den inne längre än 20 minuter.

Å så var det klart!

Smaklig måltid & Lycka till! =)

Kram//Melissa




Favorit skuggor just nu!

Nu till sommaren tycker jag man ska skippa mörka skuggor och sotningar och satsa på en fräsch och naturlig sommarlook.



Cybershadow: Hot


Microshadow: Cashmere


Microshadow: Cotton Candy


Microshadow: Cookie



Dessa skuggor använde jag på den vackra bruden Viktoria med tilägg av en highlighter (meteor) och så avsluta vi med en liten enkel svart sotning vid ögongloben (använd ytterst lite)

Som en prinsessa! ♥

kram//Melissa


En vanlig söndag...



Maken jobbade ute med hjälp av vår goda granne Werner!



Medan jag förberedde middagen =) Älskar ju att laga mat som ni vet =)



Det är inte varje dag man träffar sina bröder, så det blir alltid en fest så fort de kommer!



Lite dipsåser: Ajvar, Babaganuje och Tzatzizi



Kycklingfilé + kycklingvingar (marinerade i ajvar, vitlök, grillkrydda, citron och svartpeppar i 24h)




Kramkalas! ♥♥♥




Efter vår middag, fortsatte festen uppe med lite snacks och playstationspel =)



Här spelar vi fightingspel, medan Filip kollar roliga youtubeklipp =)

Nä men det var en fantastisk eftermiddag, med fantastiska bröder och make ♥

Vad gör ni en vanlig söndag? =)

Kram//Melissa

Grattis min kära kusin!!♥

Igår fyllde min älskade kusin 30 år!





♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



I love you!!



Vi firade henne på vår favorit restaurang Tabbouli (kungsholmen).



Vi var ca 18 tjejer denna fantastiska kväll!



Kristina, Hiba, Sila och Elisabeth!




Sara (kusin), Kristina, Jag, Assyria (kusin)




Hela gänget utanför tabbouli och diskuterar vart vi ska dra vidare =)



Tillslut blev det Collage och där träffade vi mina barndomsvänner: Teodora och Marlene.

De firade vår gemensamma vännina Helenas födelsedag. Så för min del vart det två flugor i en smäll =)

(Grattis Helena på din 26 års dag!)



Jag, Teodora och söta Lena!

Vi träffade även på massa barndomskompisar som firade Nahirs svensexa så man kan säga att Collage var vår kväll igår =)


Nu ska mina favorit bröder/svågrar komma på middag hos mig och maken!

Önskar er en fortsatt trevlig söndag!

Kram//Melissa


Tinas student + avslutningsmiddag

Grattis Kristina ännu en gång!



Stackarn kom fram å sa: "Melissa de har sprutat ner hela mig i champagne!"

Jag: "Det ingår när man tar studenten haha" =)



Underbar tjej!




Jag och svärmor! (vilket ni borde veta vid det här laget) =)



Jag träffade på tre underbara systrar/bloggläsare: Naja, Elsa,och Kristina.

De va så otroligt gulliga och ambitiösa!

Jag blev riktigt imponerad av deras vilja och jag hoppas de lyckas uppfylla alla deras drömmar!





Jag blev riktigt rörd när de berätta att de såg mig som förebild och att de följer mig dagligen. Jag menar, vem är jag? Bara vanlig människa. Jag uppskattar det jätte mycket tjejer!



Ávslutningsmiddag på Cafe Beirut




Shakira (Tareks fäsmö), Tarek (bästa killkompis från Södertörn!), min älskade & jag! =)




Tjejgänget från Södertörn!

Silvia, Stalina, Jag och Madde! Kommer att sakna er såå mycket!

Önskar er alla det bästa i livet och jag hoppas ni lyckas uppfylla alla era drömmar!

Ni kommer att bli grymma lärare, that I know for sure!

De som saknas på bild är Xavi (George), Niyan och Sharzad.

Men jag vill tacka er för alla dessa underbara år tillsammans!

Ni är alla mina inspirationer på ett eller annat sätt!

//Melissa


Avslutningsmiddag efter 5 år...

Ikväll ska jag och min käre make gå på avslutningsmiddag med mitt gamla gäng från Södertörn.

Eftersom jag studerat på två skolor tar jag inte min examen för än i höst, men däremot tar mina klasskamrater examen, så vi tänkte fira med en avslutningsmiddag på café beirut ikväll.

Det kommer vara riktigt svårt att skiljas från de kamrater man umgåts med dagligen i skolan sedan 5 år tillbaka. Man blev som en enda stor familj i skolan, från föreläsningarna, till luncherna, alla pluggtimmar i biblioteket och alla stresstentor man klarat sig igenom.

Det har varit en tuff resa, men jag hade verkligen inte klarat det utan dessa vänner.

Men först ska jag gå på min vän Kristinas studentfest!


//Melissa

My London trip =)

Här är vi hela gänget på väg till London!



Efter denna bild spillde jag en hel latte på våra väskor som låg precis bakom mig =)



Första måltiden i London =) 





Jag och Samira i hotellobbyn. Vi bodde på Millenium Hotell som låg super nära shoppingen på Oxford Street



Mitt och Samiras dubbelrum. Värsta romantiken =)



Bettan, Jag och svärmor. Jag var då gruppens guide som ni ser med kartan i handen =)



Det bästa med London resan var Primark som är en riktig lågbudget galleria.

Inget kostar över 15 pund på detta ställe! We like!



Moi och samiras shoppingpåsar från bl a Primark! Haha



Jag träffade en blivande brud/kund i London.

Vi hade snabb hår och make up konsultation =)



Här ser ni den blivande (vackra) bruden till höger, Sadia heter hon. Det visade sig att Sadia och min kusin bettan bodde grannar för över 15 år sedan, så Bettan började nästan gråta när hon fick syn på henne.
Snacka om att världen är liten!? =)



Jag och min vackra svärmor utanför Gilgamesh Cafe =)



Värsta blickarna ;)





Svärmor njuter av sin kaffe mocca från Starbucks!


 
Jag och Samira också! Den bästa!



Entrén till Brittish Museum



Man behöver tydligen en karta i museet också. Den är gigantisk!



Det var en mäktig upplevelse...





Samira och bettan väckte mig för att fånga ett foto tillsammans i vår säng. Jag var som ni ser inte såå glad över hela uppståndelsen. Jag var sååå trött, men Samira däremot var helt exhalterad! =)



Hemma i Stockholm/Västerås



Jalla Bye! =)

Det var gott och blandat från vår resa.

Stor kram till er!

//Melissa





Home sweet home!

Nu är jag hemma efter en härlig London resa! Jag uppdaterar med lite bilder så fort jag har lite tid över.

Nu är det dags att städa och tvätta =)

Kram//
Melissa

RSS 2.0