Festen har börjat! :-)

img_8309 (MMS)

Festen har börjat! :-)


Happy New Year!!

Vill Önska Er Ett Gott Nytt År!

Jag hoppas 2011 kommer att bli ett fantastiskt år för er alla!

Glöm inte, att livet är det vi gör det till...



Hoppas ni har en fantastisk kväll med era nära och kära... =)



Nyår 2010 i Hallunda Kyrkans festlokal.

I år blir det en intim fest hemma hos svärföräldrarna med de bästa! =)

Kram på er
/Melissa


Bra köp på Mellandagsrea!

Jag var förbi Cervera igår och såg mitt absolut favorit servis på rea. New Wave från Villorey & Boch Gourmet set för 499kr ordinarie priset är 1099kr



Passar perfekt som uppläggningsfat till allt möjligt. Varför inte mezeröror? eller annat roligt? =)

Kram,
Melissa


Victoria Secret Fasion Show 2010/2011

Ikväll visas den efterlängtade visningen för Victoria Secret på kanal 3 kl.20.00



Smakprov av de vackra kreationer som kommer att visas =)










/Melissa


Dags för en nyttig lunch :)

img_7068 (MMS)

Dags för en nyttig lunch :)


Svar på fråga: till Jessica

Jessica om Vill önska mina kära läsare en riktigt mys...:
Hej!!
Jag har läst någonstans tror jag att du läser till lärare? eller har jag fel?
I så fall skulle du kunna berätta lite om din lärarutbildning, jag är ganska intresserad av att bli lärare nämligen! :)


Hej Jessica!

Det stämmer mycket väl. Jag studerar till gymnasie lärare inom Estetiskverksamhet, Media och Design.

Jag har huvudsakligen haft min utbildning vid Södertörns Högskola där jag även läste min första inriktning: Medier och Lärande. Min andra inriktning på ett och ett halvt år har jag läst på Konstfack, Design och lärande, där jag även tar min examen till januari.


Jag håller på att avsluta mitt fördjupningsarbete inom materialteknik och det är PASTA. Så ni kommer att få se fler bilder sen från utställningen när allt är klart.





Jessica, Vad vill du läsa som lärare?

Kram,
Melissa


Svar på fråga: till Natalie

Natalie om Vill önska mina kära läsare en riktigt mys...:

Underbar blogg och underbara skapelser du gör !
jag läste någonstans i din blogg, att du har tagit någon sorts av intensiv kurs, på Face stockholm. Jag har letet efter länken men hittar den inte. Skulle du kunna länka hemsidan ?

Keep it up, du är en inspirationskälla, verkligen!


Hej Natalie!

Tack så mycket för dina fina kommentarer.

Det stämmer, jag gick en intensiv make up kurs på FACE Stockholm. Du kan läsa mer om utbildningen här





Lycka till!

Kram,
Melissa


Annandagen...=)

Hallå Hallå =)

I söndags bjöd jag hem min morbror, hans fru och hennes son på middag, tillsammans med min familj.



Eftersom vi var i City samma dag, hade jag inte så mycket tid att förbereda maten. Men som tur har jag en extra frys i garaget, där jag fryser in bl a piroger, vinbladsdolma, färdiga kebabspett, falafel m.m. Så det gäller att tina upp det och sedan tillaga det i ugn eller dylikt.



Sallader och röror ska man helst göra samma dag. Rörorna går bra att göra en dag innan =)



Efter nån timma kom hela tjocka släkten på besök. Vi hade riktigt kul och morbror har alltid en massa rolia historier att berätta. haha =) Här visar han exakt vad hanmenar..=)


Kram,
Melissa


Chokladtårta/ recept, steg-för-steg

Godmorgon!

Tänkte att det kunde vara kul att dela med mitt reccept på denna fantastiska tårta i steg för steg.

Först och främst behöver ni:
-1 paket tårtbotten (choklad) som finns att köpa på ICAMaxi bland annat
- 5 dl vispgrädde
- Jordgubbsylt
- 1 påse maränger
- 2-3 st mogna bananer

Tryffelsås:
-2,5 dl grädde
 - 50 g smör
- 200g mörk block choklad




1. Börja med att vispa grädden. Ställ den sedan i kylen.



2. dela upp grädden i två skålar. 1/3 av grädden blandar du tillsammans med 1 skivad banan.



3. förbered tryffelsåsen. Koka upp grädde och smör och tillsätt sedani blockchokladen och rör om tills såsen tjocknar.



4. När du fått en fyllig smet, ställ den i kylen och låt svalna i 10 minuter.




4. På första lagret börjar du med att bre över jordgubbssylt, lägg sedan lite av grädden (som du haft bananer i) och



lägg sedan maränger över hela lagret.



5. På Lager nr två: Upprepar du första lagret men skippa marängerna och skiva 2 st bananer över hela lagret.



Ta ut tryffel såsen och häll några droppar över innan du lägger sista lagret.



6. På sista lagret upprepar du som på första: sylt och grädde (utan banan). 



7. täck hela tårta med grädde och forma den fin och jämn. Häll sedan tryffelsåsen över försiktigt, lite åt gången...



Garnera med lite maränger på och ställ i kylen tills den skall serveras.

Lycka till!

Kram,
Melissa



Julhelgen= massor av mat

God kväll kära bloggläsare.

Ni får ursäkta min frånvaro. Men det har varit en fullspäckad julhelg =)

Här kommer lite bilder:

Julafton



Vår julafton började med frukost tidigt på förmiddagen med maken, syrrans familj och pappa. =)



Kort därefter kom min svåger Filip som ställde upp som årets jultomte även iår (världens bästa bror!)

Gillar den här bilden riktigt mycket! =) haha



Oj oj oj, tomten hade mycket julkappar till barnen iår =)



Priscilla var lite skeptisk till tomten i början, men



blev vän med han rätt så fort =)




Här får Alex sin julkapp av tomten. Kolla så glad han är min älskling!



Mitt hjärta som fick den bästa julklappen till sist...



WOW en Acer mini laptop...



i rosa färg så klart.

Hon fick den av hennes bästa moster såklart! I love YOU!!!

Under eftermiddagen samlades vi hemma hos svärföräldrarna med Pappa. Mamma saknades förstås. Men hon befinner sig i Syrien just nu med Mormor.



Vilket julbord! Riktig god mat!
Svärmor hade stått i köket heeeeeeela dan! =)



Jag tillsammans med maken =)



och kvällen avslutades med en härlig chockladtårta med maränger, banan och krämig choklad tryffel ovanpå. (Receptet kommer up imorn)

Under juldagen fick jag och maken hålla oss hemma då vi vart sjuka.
Vi var krassliga även på julafton. =( Men vi börjat bli lite bättre haha =)

Imorn kommer billder från annandagen, vi hade syrrans familj och morbror över på middag (som hade kommit till Scerige från Brasilien).  

Natti Natt

Kram,
Melissa


Vill önska mina kära läsare en riktigt mys...

img_1907 (MMS)

Vill önska mina kära läsare en riktigt mysig jul! Kram på er :)


Snart är det Jul...

Vad ska ni göra under julen?
Kram =)

fortfarande problem

med datorn.
Jag vet inte om det är problem med bloggsidan eftersom mitt textverktyg inte funkar så bra, eller om det är min webbläsare?
Hur som helst skall vi ordna detta.
Tack för ert tålamod.
Kram,
Melissa

Falafel recept

Färska falafel: ca 80 st
Ingredienser:
- 1kg torkade kikärtor
- 4 el 5 små gula lökar
- 1 dl finhackad persilja
- 2-3 färsk pressad vitlök
- 2 msk olivolja

Kryddor:
- 1 msk kummin
- 1msk bikarbonat eller bakpulver
- 1 msk mjöl
- 1 msk salt
- 2 tsk stark paprika

sesam till garnering


Tillagning:
- 1/2 liter frityrolja
Falafelsås
(det blir ganska mycket sås, kan halveras för mindre port)
2.5 dl tahini (sesampasta)
- 5 dl turkisk yoghurt
- 1 msk citronsaft
- 1.5 tsk salt
- 1/2 dl vatten
1. Blötlägg kikärtorna över natten i ljummet vatten (minst 8 h innan användning).
2. skölj rent de innan användning och ta lite i taget och mixa i en matbererade.
3. Så här ska det se ut. Lägg det som ni mixat i en stor skål.
4. Efter att ni mixat färdigt alla kikärtor tillsätter ni finackad lök, vitlök, persilja och kryddor.
5. Blanda hela falafel fyllningen ordentligt och ställ det i kylen 30 minuter.
6. För att testa falafelsmeten och kolla så att den smakar bra, kan ni börja med att fritera en falafelboll. Smaka av. Om ni känner att det saknas någon krydda så tillsätter ni det bara.
7. Forma sedan falafelsmeten till små bollar och pressa ihop det så att smeten inte faller sönder (vilket den lätt kan göra) Om man vill så kan man sedan platta de lite i handflatan så de inte blir för tjocka. Garnera med lite sesam innan ni friterar bollarna. =)
8. Sedan är det bara att fritera 10 bollar åt gången ungefär. Rör om då och då så att falafel bollarna får en fin och jämn färg.
9. Ta ut en när ni märker att de börjar bli klara, smaka av, och ta sedan ur resterande. Lägg de sedan i en uppläggningsfat med papper under, som kan suga bort resterna från oljan.

(Falafelbollarna går bra att frysa in efter att ni friterat de. Men de måste först svalna förstås. Sedan kan ni bara tina upp de innan användning och värma lite lätt i ugnen).
Falafelsås: Blanda alla ingredienser i en skål och blanda tå och då lite vatten som ni rör om samtidigt. Smaka av.
Pappa, maken, svärmor och svärfar kom över för att testa de här falafel bollarna =)
Vi åt falafel med pitabröd, sås och grönsaker.
Det vart riktigt gott! =)
Där är min falafelrulle! En lyckad falafel måltid!
Lycka till!
Kram,
Melissa

Äntligen funkar datorn igen!

Tänkte uppdatera er med lite bilder från helgen som varit... =)
Lördag morgon: Frukost med den bästa! =)
Vi badade och lekte tillsammans =)
Jag och maken tog en runda på stan och valde att äta lunch på mitt (nu vårt) favoritställe, Wok house!
Thailover heter denna rätt. Riktigt god med massor av gröncurry! =)
Sedan samlades vi hos min kära kusin, Gabriella.
Jag beundrade hennes vackra gran, men mest det stom var under, lilla, älskade Thalia

Vi hade en underbar kväll ihop som vanligt.

Jag lovar att lägga upp falafelreceptet liite senare.

Kram så länge =)

Ps. Ni får ursäkta de stora bilderna, men min dator behöver fortfarande uppdateras lite tills allt är "okej" igen.

Nu är vi på Heron City och fikar :)

img_2541 (MMS)

Nu är vi på Heron City och fikar :)


Datorn funkar fortfarande inte så nu vet.....

img_7596 (MMS)

Datorn funkar fortfarande inte så nu vet... Håller på gör falafel nu. Kram :-)


Datorn funkar fortfarande inte så nu vet.....

img_7596 (MMS)

Datorn funkar fortfarande inte så nu vet... Håller på gör falafel nu. Kram :-)


Är på jungfest i föreningen för barnen. De...

img_4491 (MMS)

Är på julfest i föreningen för barnen. De får tidiga klappar av jultomten


Jobbigt att datorn krånglar hela tiden!

img_3772 (MMS)

Jobbigt att datorn krånglar hela tiden!


Grattis Yildiz till din förlovning!

Yildiz var hos mig i lördags och blev uppgiffad till hennes stora förlovningsfest! =)



Vi gjorde halvuppsättning i Hollywood vågor med en inbakad fiskfläta som markera luggen





Yildiz väninna, söta Felicia!



och hennes lilsyrrasom vi en uppsättning.



Enkel, men ändå med en liten extra touch av elegans...


Hoppas ni haft en underbar förlovningsfest!

Önskar er all lycka!

Felicia vi syns i Januari inför bröllopet! =)

Kram,
Melissa



Nyheter från Lemohre











Lemohre
Grevturegatan 10
114 46 Stockholm
Tel; 0046 8 611 24 04
Mån-Fre:11-18,30
Lör: 11-17
Sön: Stängt

Godmorgon på er kära Bloggläsare. Jag och ...

img_2817 (MMS)

Godmorgon på er kära Bloggläsare. Jag och Priscilla ligger i sängen och tittar på Barnkanalen. ;-)


Mitt hjärta!


Priscilla sover över hos oss idag!



Priscilla poserar här vid julgranen =)

Jag och Priscilla har badat i bubbelbadkaret och nu ska vi och ha myskväll med chips och godis =)

Önskar er en trevlig helg!

Kram,
Melissa


Svar på fråga: till Natta

 Natta omJobbar för fullt med mitt pastahus :):

Hej Melissa, du är grym på matlagning. Jag har testat flera av dina recept. Skulle du kunna lägga upp receptet på syriansk/assyrisk-kebab(hemlagad)? Du förstår nog vilken jag menar, den som man grillar ute, men som man kan göra hemma i ugnen. Vad har du för ingredienser med köttfärsen? :)

  
    Hej Natta!

    Vad kul att du testat flera av mina recept =) Jag vet exakt vilken "kebab" du menar. Har nedan får du
    recept på kebabkött i samband med en maträtt. Du kan välja att bara köra receptet på kebaben =)


    Lycka till!

   Kram,
   Melissa


Ingredienser

Grönsaker:

  • 1st gul lök
  • 1-2 st Auburginer
  • 4-8 potatisar
  • 2-3 tomater
  • 2 st vitlök
  • grillkrydda


Sås:

  • 300g passerade tomater (en burk)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk stark paprika
  • 2 st vitlöksklyftor


    Köttfärsblandningen:
    Krydda lite köttfärs med:
    - 1 st rödlök
    - 2 tsk mynta
    - 2 tsk svart peppar
    - 2 tsk salt
    - 2 st pressad vitlök
    - 1 tsk krydpeppar
    - 2 stark paprika
    - 1/2 dl persilja

    Gör så här:
  • 1. Börja med att lägga köttfärs i en skål. Finhacka rödlök och persilja och tillsätt sedan kryddor.





2. Rör om köttfärsblandningen med händerna.



3. Skär grönsakerna i skivor



4. ta en ugnsform och lägg köttfärsen i botten och pressa det i alla kanter.



5. Grönsakerna kan ni antingen steka eller bara lägga i botten råa (mycket nyttigare)



6. Förbered tomatsåsen. Häll i alla ingredienser som står under "sås"



7. Grilla ungsformen med grönsakerna i ugnen i 20 minuter på 175 grader.
Ta ut och häll sedan tomatsåsen över grönsakerna och lägg tillbaka det i ugnen.

Obs! Man kan välja att strunta i tomatsåsen och bara köra utan neutral =)

Låt de grillas i ytterligare 40-60 minuter (175 grader)



Servera den med ris eller bulgur

Smaklig måltid!

Lycka till!

Kram,
Melissa


Svar på fråga: Till Lisa

Liza om Midsommarafton + midsommardagen= mkt mat!:
Gud, din blogg upptäckte jag nu, klockan sju på morgonen och har suttit o drägglat en timme nu, över all god mat du delar med dig av! Haha. Snälla, jag skulle jättegärna vilja veta hur du gör falafel, och dolma? Det här är nämligen två av mina favoriter, men har aldrig gjort hemma själv! 

Fortsätt med att skriva skriva skriva i din blogg, och om du ger ut en kokbok är det nog jag som köper den först av alla!

Ha det toppen!
Kram

Hej Lisa!
Vad kul att du har hittat hit =)
Självklart ska du få mitt recept på vinbladsdolma. Men kom ihåg att du kan hitta alla recept under kategorin: "Mat & Bak recept" =)
Lycka till!
Kram,
Melissa



Ingredienser

Portioner: ca 15

ca 50-70 st vinblad
ca 200 g kortkornigt ris
2 st lökar (finhackade)
15 st vitlökar (finhackade)
1 dl citronsaft
1 dl olivolja
1 msk socker
1 dl finhackade valnötter
2 dl finhackad potatis
2 dl finhackad persilja
1 dl finhackad mynta (går bra med torr)
1 dl salladslök
5-7 st finhackade chaminjoner (färska)
2-3 st finhackad paprika (olika färger)

3dl tomatpuré
5 dl krossadtomat
1 dl ajvar

Kryddor:
2 msk salt
1 msk svartpeppar (finmalen)
2 msk stark rödpaprika
1 msk sumak (en syrlid krydda som finns att köpa i flesta matbutiker)
3 tsk kryddpeppar


Kokspad:
ca 4 dl vatten
2 msk olivolja

Gör så här

1. Finhacka lök, salladslök. potatis, vitlök, paprika, champinjoner, persilja, mynta och valnötter










 

2. Tillsätt tomatpuré, krossadtomat och ajvar. Tillsätt sedan kryddorna.






3. Lägg riset i blöt 10 minuter. 



Blanda ihop allt och smaka fyllningen så allt är godkänt =)






4. Lägg upp ett vinblad, placera en matsked fyllning på och rulla till en cigarr. 

Följ instruktionerna i bilder 





När grytan är full med dolmar kokar man dem i 1 timme i kokspadet.

Viktigt är att låta de koka i högvärme i 4 min, sedan sänker ni värmen till hälften och låter de koka sakta.
Placera gärna en tallrik på dolmarna och pressa de. Sätt på locket.

Smanklig måltid kära vänner =)

//Melissa

Ps. Detta är mitt eget recept på vinbladsdolmar, det finns olika recept på vinbladsdolar så googla gärna andra varianter eller fråga nära och kära som själva gör dessa. Bra att jämföra lite. Dessutom är det oerhört svårt att skriva ned ett recept med exakta mått. Jag kör på känsla och det funkar alltid bäst.


Jobbar för fullt med mitt pastahus :)

img_7887 (MMS)

Jobbar för fullt med mitt pastahus :)


Tips på julklappar iår?

Hallå kära läsare!

Tänkte kolla om ni har några tips på bra julkappar iår?

Det kan vara till:
- Små barn (eller äldre barn)
- Familjemedlemmar
- Make eller make
- en väninna
- m.m.

=)



Kram,
Melissa


Rea Rea Rea på Lemohres Grevturegatan 10




Grattis Damla till förlovningen!!

Damla förlovade sig i lördags...



Jag fick äran att sminka och styla håret =)





Här är hon tillsammans med sin blivande...så vackra!

Önskar er all lycka! =)

Kram,
Melissa


Svar på fråga: till Mimi

Mimi  om Svar på fråga: till Kati:
Låter som ett superlyxigt julbord ;) Du är så snäll som alltid hjälper alla med sina matlagningsproblem! Hoppas nu att du kan hjälpa mig med mitt ;)

Jag tänkte testa ditt recept på maldoum (?) idag, och har varit och köpt alla ingredienser, men det jag totalt glömde bort var halvor av fetaost, som det står om i receptet, går det bra att göra utan? Såg nu också att jag glömde mynta..

Skulle vara så gulligt om du hade tid att svara ;)

Kram


Hej Mimi!

Självklart kan jag hjälpa dig. Vad kul att du ska testa mitt maldoumrecept =) Jag tror att jag skrev fetaost av misstag =) Det ska inte vara någon ost i detta recept. Myntan är till köttet för å krydda med, men det går bra ut. =)

Innan du gör hela receptet glöm inte att steka lite av kycklingen på en panna och smaka den biten för att känna om kryddningen är okej, eller om du ska tillsätta mer.

Lycka till!

Kram,
Melissa

Svar på fråga: till Kati

Postat av: Kati

Hej Melissa!!

Allt bra.. Jag bara älskar din blogg jätte mycket. Snälla hjälp mig.. Jag ska ha runt 30 pers hos mig på julafton o vet inte vad ja ska göra för mat. Det ska vara julbord.. kan ja köra båda syriansk/arabisk o svensk mat eller vad tycker du?? Jag e sååååå dålig på matlagning. Det ska vara både vuxna o barn. Pleaseee ja behöver hjälp

2010-12-12 @ 23:22:15





Hej gumman

Jag tycker att man kan blanda mat från olika kulturer:

Mitt förslag till dig:

Förrätt: sallader
- Vit eller rödkålssalald (krydda med: citron, olja, salt, stark paprika, mynta, vitlök och citron)
- Tabbouli eller Fattouschsallad
- Blomkålssallad (krydda med: citron, olja, salt, stark paprika, mynta, vitlök och citron)
- Potatissallad (ej med yougurt) (krydda med: citron, olja, salt, stark paprika, mynta och citron)

Övriga:
- Ostbricka
- aptitretare: med olivröra eller pesto i bröd eller krutonger =)
- Marinerade räkor eller tigerräkor (krydda med: vitlök, salt, peppar, mynta och stark paprika)

Meze:
-
mhamara
- tzatziki
- homous (gör den utan yougurt så att även de som fastar kan äta)
- auburgineröra (gör den utan yougurt så att även de som fastar kan äta)

Andra tilltugg:
- Smördegspiroger med köttfärs eller ost
- vanliga piroger: köttfärs, ost eller spenat?

Varmrättt:
-
gör vinbladsdolma (vegetarisk), förbered den i dagarna och frys in, utan att tillaga den. Sedan tinar du upp den samma dag och kokar den.
- grillade kycklingvingar, kycklingfileer eller liknande?
- Julskinka
- Prinskorvar
- Potatisgratäng (kanske kan göra den utan grädde, kanske någon laktos variant?)
- kibbe?
- falafel (vegetariskt)
- Köttfärsbiffar

Kati jag har massor av recept här på bloggen. Du kan förbereda mycket innan, så att du inte stressar ihjäl dig samma dag! Kom ihåg att det är okej att be om hjälp =) t ex när det gäller att rulla vinbladsdolma =)

Hör av dig om du har fler funderingar =)

Kram,
Melissa


Mitt pasta projekt

Jag har inte berättat så mycket på senaste tiden vad jag sysslar med i skolan. Men nu ska ni få veta vad jag sysslar med:

Jag har länge funderat på vilket material eller teknik jag skulle vilja födjupa mig i och kom hela tiden tillbaka till pasta och lasganeplattor. Matlagning ligger somsagt varmt om hjärtat, men jag kommer inte att fördjupa mig i matlagning, utan mer hur man kan arbeta eller använda pasta och lasganeplattor som material för skapande.
 
Jag kommer att urforska hur man kan använda pasta/lasganeplattor:
 
- som material för att konstruera/skapa olika objekt.
men också hur man kan
- få fram olika konsistens/material genom att utsätta det (pasta) för olika temperaturer som tex: att koka det i vatten, bränna det m.m.
 
Mitt mål är att undersöka pasta/lasganeplattor som material och vad man kan använda det till, utöver matlagning. =)


Detta har jag hittils gjort....






Spagehtti i snöre




Makaronigjutning
Koktid: 5 h



tork tid: 4 h





I ugn: 1 h 170 grader




Spaghettiplatta =)





efter ugnen =)

Det var lite av de expriment jag gjort hittils...

kommer mer bilder i dagarna =)

kram,
Melissa


Svar på fråga: om min klänning

Hej alla Glada! =)

Det är några som undrar vart min klänning är ifrån och den har jag köpt på Karen Millen för ca två år sedan.

Denna klänning är ett av mina favoriter, eftersom den passar till mnga tillfällen och sitter väldigt bra =)



Jag har nog sett något liknande på Karen Millen som t ex klänningen nedan.



Ligger på ca 2000kr skulle jag tro? Men passa på till mellandagsrea, då kan man fynda en och annan klänning  eller annat roligt =)

OCH jag älskar att fynda haha! =)

Kram,
Melissa


Nu är jag hos Suziie som jobbar ned Xtreme...

img_5711 (MMS)

Nu är jag hos Suziie som jobbar ned Xtremelashes och fixar mitt hår och fixar min utväxt :-)


Julbord i föreningen =)

Jag & maken blev bjudna på julbord av min kära pappa!

Mamma saknades dock, men hon befinner ju sig i Syrien just nu med mormor.

Men vi hade en underbar kväll med många nära & kära på plats och väldigt god mat!

Stort tack till alla kvinnor, mammor och personal som hjälp till med denna underbara mat!



Buffen: Vart ska man börja? =)



Jag å min älskade kusin, Bettan =)



Min tallrik =)


Önskar er en fortsatt trevlig söndag

Kram,
Melissa


Godmorgon alla glada! Nu sitter vi barnvak...

img_2049 (MMS)

Godmorgon alla glada! Nu sitter vi barnvakt åt mina älskade systerbarn :-)


Snickers recept


Innehåll:

2 dl ljus sirap
1 dl farin socker
1 burk (ca 250-300 g) jordnötssmör,
1 dl hackade jordnötter (saltade) (Valfritt!) 
(hälften tillsätter ni i smeten och andra häften till garndering).
1 dl kokosflingor
10 dl Kellogg's eller Rice Crisps (jag föredrar Rice Crisp)
1 kaka ljus eller mörk blockchoklad (ca 200-250 g)


Gör så här:
1. Smält jordnötssmör, sirap och socker under omrörning i en kastrull (låg värme). Tillsätt sedan kokosflingor.

2. Mät upp 10 dl cornflakes eller rice crips (mosa flingorna sedan försiktigt). Om ni använder Rice Crisp, räcker det med att röra om blandningen. 

3. Hacka jordnötterna och tillsätt de i blandningen (hälften) (valfritt)

4. Bred ut "smeten" i långpanna klädd med bakplåtspapper.

5. Smält blockchokladen i vattenbad till sätt 1 tsk olivolja så blir chokladen lite gansigare hihi. Bred sedan chokladen över kakan.

Kakan är lättast att skära efter att man ställt in den i kylen (så chokladen kan svalna) i ca 15 minuter och ta sedan ut den och skär kakorna i små bitar.

Lycka til!

Kram,
Melissa


Vi sitter hemma hos syrran med mina kusine...

img_1190 (MMS)

Vi sitter hemma hos syrran med mina kusiner  å pappa och dricker min svågers specialdrinkar :)


Fredags fest! =)





Nu ska vi käka lite tacos, sen ska jag till föreningen.

Barnen har en massa aktiviter och jag måste ju se mina älsklingar

Priscilla & Alexander =)

Önskar en en fortsatt trevlig kväll & helg =)


Kycklingtandoriwok recept

Ingredienser:

Kycklingfiléer (2-3st)

Kycklingmarinad
  • 1 tsk tandorikrydda
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk  svartpeppar
  • 2 st pressad vitlök

Wok:

  • 2 st pressad vitlök
  • 2 st broccoli
  • 1-2 st gul eller rödlök
  • 1-2 paprika
  • 5-7 färska champinjoner
  • 10 st gröna bönor eller majskolvar
  • 1 msk olivolja

Sås + kryddor:

  • Kokosmjölk 2 burkar
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk ostronsås (Oyster sauce)
  • 1/2 dl sweetchili
  • 1 tsk tandorikrydda
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk stark paprika krydda

    Gör så här:

    Tina kyclingfiléerna och marinera det sedan med "kycklingmarinaden". Låt stå i 1 h.




    2. förbered och skär grönsakerna.



    3. stek kycklingen ordentligt och tillsätt kryddor.



    4. När kyckling är välstekt tillsätter ni grönsakerna och efter några minuter sås och kryddorna.
    Låt kokas under låg värme i några minuter.

    Smaka av och tillsätt mer sås eller kryddor om så önskas.

    Lycka till!

    Kram,
    Melissa





Kycklingtandori wok i cocosmjölk...



Gjorde en annorlunda wok med kokossås och tandori.

Smakade underbart faktiskt.

Lägger upp receptet imorn =)

Kram,
Melissa 


My Chirstmas tree

Då är julgranen uppe!



Jag älskar julen och alla juldekorationer. Därför inreder jag tidigt inför jul så man hinner njuta av de =)



Guld och rött är mitt färgtema även detta år. =)





Med belysning =)

Riktigt mysigt faktiskt.

Måste bjuda hit mina tjejkompisar på glögg & julfika innan jul =)

Kram,
Melissa


Snickerskakor

Syrran var här och vi gjorde trippel sats av snickerskakor...



Jag valde att göra mina i form, istället för att låta de stelna och sedan skära de i rutor.

Men det är smaksak.=)

Det är kul att testa något nytt =)

Kram,
Melissa


Jag älskar dig....

Fick det här av min älskling igår!





och hon har faktiskt skrivit detta helt själv! =)



och så fick jag lite hembakade pepparkakor =)

Kram,
Melissa


Tvixrecept

Det tar lite tid att göra de här rutorna men det är värt besväret.
35 stycken

Mördegsbotten
6½ dl vetemjöl
1 dl socker
225 g margarin

Kolasmet
175 g margarin
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk ljus sirap

Garnering
200 g ljus blockchoklad
2 msk olja
Bröja så här: Ställ ugnen på 175 grader.

1. Blanda alla ingredienserna till kakan i en matberedare och platta ut smuldegen i en bakplåtsklädd långpanna (25x35).


Grädda bottenkakan i 20 minuter.



2. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull.

Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.



3. Bred såsen över den förgräddade kakan.

OBS Vik bakplåtspappret på alla sidor så att kolasåsen inte rinner över. Annars använd en rektangulär ugnsgform.



4. Smält chokladen med oljan i mikron eller över ett vattenbad och bred den över kolasåsen när den stelnat.

När också chokladen stelnat så skär den i rutor.

Förvara dem i kylen eller frysen.




(Lånad bild) så här ska tvixturtorna se ut.

Något jag fundera över är om man kan byta ut mjölet mot havregryn? jag tror att det kan bli godare.

Jag gillar när kakor eller bakelser är lite krispiga med tuggmotstånd som t ex snickersrutor.

Lycka till!

Kram,
Melissa

Svar på fråga: Lemohres pumps

Hej M,

hittade din blogg av en slump och gillar den redan :), såg att du bar på ett par väldigt vackra skor :

http://mellose.se/images/2010/sdc14676_100099803.jpg

vart är de ifrån och vad kostar de??

Ha en forsatt trevlig helg n' keep on updating us!! =)




Hej på dig

Vad kul att du gillar min blogg =)

Mina skor är köpa på Lemohres, Grevturegatan 10 och jag minns dessvärre inte vad de kosta, då jag köpte de i somras? Värt att besöka butiken de har en passa erbjudanden nu.

 



Kram,
Melissa


Sitter och pluggar i skolan (Södertörns Hö...

img_7413 (MMS)

Sitter och pluggar i skolan (Södertörns Högskola) med mina goda vänner: Marlene och Bella! Snart är det dags för lunch. :-)


Svar på fråga: till Lovisa

Lovisa om Marc by Marc Jacobs armband i läder:
Vart köpte du dina?



Hej Lovisa

Marc Jacobs armbanden är köpta på Tradera.se

Sök på: "Marc Jacobs", så dyker säkert dessa armband upp. Annars kan du ju testa att Besöka Marc Jacobs butiken i Stockholm? =)

Lycka till,

Kram/ Melissa


Bilder från igår del 2

Då kommer nästa del av bilder...



Här ser ni Michaela i en (Sverigeinspirerad) Talithaklänning, jag och Eyla.

Alla klänningar var från Talitha denna kväll (även den jag har på mig) =)



Michaela, jag, Eyla och Vivianne..



Jag må lee, men nervositeten inombords höll på att äta upp mig =)

Programledaren, Elias Zazi försökte skoja med mig innan och under sändningen.

Jag höll på dö bokstavligen, speciellt när jag inte kunde uttala ordet "olika" på vårt modersmål: Suryoyo.




Min kamera cirkulerade runt bland alla i studion så jag hittade denna bild haha..



Besima visar Eyla hur de ska gå under visningen =)



Sötaste Vivianne!



Erica och Michaela, verkar lite nervösa, eller vad säger ni? De var grymma i alla fall! =)



Skönt med lite skoj emellanåt... =)



Kärlek!



Jag och underbara Besima!

Hon var riktigt duktig på snacka, fastän hon var nervös.

Jag gjorde bort mig lite, men det bjuder jag på.

Kl.21.45 blev vi klara, efter 12 timmars arbete längtade jag hem...

Jag meddelar er när det kommer att visas på TV och uppdaterar er om jag får tag på fler bilder.

Talithas klänningar var helt sanslösa, otroligt vackra!

Grym kollektion!

Kram,
Melissa


lite bilder från igår del 1

Godmorgon kära bloggläsare

(för mig är det morgon eftersom jag fortfarande har pyjamas på mig) =)

Tänkte visa er bilder från Talithas modevisning igår på Suroyo TV.

Jag fick då äran att styla fyra helt underbara modeller.

Men det var en tuff dag, eftersom att jag inte hade de bästa omständigheter för styling.

Rummet jag jobbade i, hade jätte dålig belysning, och de på televisionen fick ordna belysning med golvstativ, och dessa orsakade skuggor i hela rummet och det blev nästan helt omöjlig att se hur man jobbade.

Men efter blod , svett och tårar, gick det bra... till slut =)



Pratar i telefon med Talitha grundaren, Besima, medan jag jobbar.

Vi stötte på problem på morgonen, men som ordnade sig till slut.



Jag var på studion ungefär 09.30, men började inte arbeta för än kl. 10.00



Min första modell Eyla, fick komma först och bli ompysslad, sen fick hon åka hem och vila framtill 16.00.



Jag valde att fota medan jag jobbade, eftersom jag visse att det skulle bli stressigt de sista timmarna (därav hårnålarna på bilden) =)



Hon fick en tjusig, slarvig boll åt sidan med många linjer och konturer.

Sedan stylade jag min söta kusin Vivi (som jag inte hann fota innan visningen) =(




Efter Vivi, hade jag äran att styla Erica Harrison, Miss World Kanditat för Sverige 2009



Jag gjorde en svinrygg, inspirerad av romantiska vågor och konturer



Sedan stylade jag Michaela Savic, Miss Universum kandidat för Sverige 2010

Kl. 18.00 blev jag äntligen klar och fick endast 3 minuter på mig att klä på mig och sminka mig själv. Det går inte med att beskriva hur stressigt det var, dessutom hann jag inte äta på hela dan, eftersom jag låg efter tidsmässigt. Och vi hade ett strikt tidsschema...



fler bilder kommer senare idag... nu ska jag städa =)

Kram,
Melissa


Nu är vi klara. Modellerna har varit jätte...

img_2992 (MMS)

Nu är vi klara. Modellerna har varit jätte duktiga! Tack till alla! Jag är helt sluut! :-)


Lets Rock!

img_7259 (MMS)

Lets Rock!


Nu ska maken ha grabbkväll och jag ska för...

img_4030 (MMS)

Nu ska maken ha grabbkväll och jag ska förbereda inför visningen imorn :) önskar er en fortsatt trevlig kväll :)


Tips!

Var förbi Egs Fyndmarknad i Botkyrka  för att köpa lite julpynt och såg dessa underbara kuddar...



New England, New York och USA kuddar.

Helt underbara till att ha i pojkrummet, sovrummet eller vardagsrummet eller varför inte altanen? (beroende på vilken stil man har förstås)

De kostar 99kr!

Hade jag inte köpt mina kuddar till vardagsrummet nu när jag var i London, hade jag definitivt köpt dessa.

Kram,
Melissa


Fullt upp...

Igår var jag och maken och shoppade... 
 


sedan gick vi på bio och såg unstoppable





Riktigt grym film måste jag säga!

Satt helt spänd under hela filmen. Det enda negativa var att den var för kort =)

Idag har jag varit i skolan, hjälp Rania med hennes opponering, skottat snö med maken och bakat massor:



Lussekatter...



Lussebullar med mandelmassa



och slutligen Tvixrutor, som jag gjorde pararellt med de andra..haha..

Nu ska jag bra ta det lugnt och koppla av.

Önskar er en fortsatt trevlig kväll & helg.

Kram,
Melissa



Då har vi bakat årets lussekatter oxå. Har...

img_0956 (MMS)

Då har vi bakat årets lussekatter oxå. Har även gjort lussebullar med mandelmassa och nötter. Smaskens :)


Hjälper Rania med en uppsats som hon ska o...

img_9874 (MMS)

Hjälper Rania med en uppsats som hon ska opponera på nästa vecka :)


Julstämning =)

Julbelysning =)



Kom hem från mina ärenden och maken hade överaskat mig med detta på övervåningen.

De flesta kör julbelysningen ute, men vi satsar inomhus hehe.

Snacka om att barnen kommer att tycka om detta så fort de kommer och hälsar på =)

Kul idé och ett bra tips till er där hemma, kanske?

Kram,
Melissa


Specialerbjudande på nagelförlägning!

Min väninna, Bella som är diplomerad nagelteknolog kom förbi med lite broschyrer:
Specialerbjudande på nagelförlägning



Erbjudandet är:

Kom 2 betala för 1 eller kom själv och få 30% i rabatt!

Izabella jobbar med:
Acryl, Gele, Glasfiber och Silke

Priser på förstärkning av material: från 450kr

Hon har sin salong i Tumba.

För mer info:

maila: [email protected]

eller ring:

070 442 48 84



För att få ta del av erbjudandet: uppge mitt namn, Melissa Make up & hårstylist

Kram,
Melissa



Nu ska vi fika =)



Dags för lite julfika tycker jag. =)

Älskar glögg!

Mums

Kram,
Melissa


Möte på SuroyoTV inför visningen

Var på ett möte med programledaren Elias Zazi på Suroyo TV.

Vi kommer att spela in modevisningen nu på söndag. Men den kommer inte att visas för än 1-2 veckor.



Det var spännande men samtidigt sååå nervöst att titta runt i studion.



De höll på spela in nyheterna när jag titta in i smyg. Skit kul!

Det ska bli super spännande nu på Söndag!

Me & Talitha =)

Kram,
Melissa


Svar på fråga: till Sandra

sandra om Grattis Anna!!!:

hejsan tänkte bara fråga var den bruna soffan som din kompis anna sitter på kommer ifrån , är på jakt efter bruna soffor så är tacksam för svar :)

ps maila mig gärna svaret

mvh sandra:)



Hej Sandra

Min soffa är köpt på Jakobs möbler i Södertälje:




Telefon:
Fax:
Mobil:
+46 (0)8 550 610 10
+46 (0)8 550 415 75
+46 (0)73 905 21 21


Besöksadress:
Klockarvägen 114
151 61 Södertälje

Öppettider:

Måndag-Fredag
Lördag
Söndag
10.30-19.00
10.30-16.00
Stängt



Jensen heter serien och dynorna är svarta (mina då).

Är super nöjd med de förutom att sittdynorna är lite ömtåliga. De används för det mesta då jag har gäster.

Vi använder vår älskade divansoffa till vardags =)

Kram,
Melissa


Recept: Tabbouli sallad

Fick ett önskemål om tabbouli recept så här kommer den =)

s
om Grattis Anna!!!:
recept på tabouliiiiiii please..... :))
Ingredienser:
  • 1-2 buntar persilja.
  • 3-5 tomater
  • 2-4 rödlök (beroende på storlek)
  • 1 paprika (varfritt)
  • 1 och 1/2 dl mini bulgur
  • 1 citron
  • 2-3 tsk salt
  • 2 tsk stark paprika
  • 2 tsk mynta
  • 2 tsk sumak krydda
  • 1/2 dl olivolja

   Gör så här:

1. Börja med att sortera persiljan, tvätta rent de ordentligt i kallt vatten och skär bort skälkarna. Ställ alla på en handuk och låt självtorka.



2. sedan börjar ni hacka persiljan ordentligt och därefter tomtaterna, rödlöken och paprikan. Finhacka allt. =)



3. tillsätt citron, olja, kryddor, bulgur och blanda strax innan sallanden skall serveras. Smaka alltid av och tillsätt mer citron, olja eller kryddor om så önskas.

Lycka till!


Ps. såhär gör jag min Tabbouli och självklart gör alla på olika sätt. =)


Kram,
Melissa


RSS 2.0