Priscilla fyller 6 år =)

Den 14 maj fyllde min ängel 6 år!

Jag önskar henne all lycka o välgång i livet.

Älskar henne så mkt!!







High School Musical tårta till min köttbulle!

Hon fick bara High school musical presenter av mig haha

Invigning av Cafe Vanadis i sthlm!

Förra lördagen hade min svåger Fadi och min kusin Ninos invigning av deras nya Cafe som heter Cafe Vanadis.
Den ligger på S:t Eriksplan.
Jag glömde ta bilder på stället eftersom jag följde efter mina älsklingar som en paparazzi för att ta bilder :)



Här kramas Priscilla och Alexander. Hade ni också Burberry när ni var små? Dagens barn lever lyx. Alla barn som följde med sina föräldrar hit hade märkeskläder hehe:)




Min köttbulle och jag!=)



Priscilla posarr Kliiiiick!

Dagens middagstips: Kyckling pasta

Innehåll:
250 g kyckling file
 1 st röd lök
1 st röd paprika
10 st champinjoner
4 st vitlöksklyftor
1/2 purjolökslängd

Sås+ kryddor
Till kycklingmarinaden:

1 msk olivolja (helst extra virgin)
1 tsk paprika krydda
2 tsk salt
1 tsk svart peppar
1 tsk stark paprika
2 st vitlökskyftor
2 tsk grillkrydda
1 msk pesto
några droppar citron

Såsen:

5dl grädde helst Arlas matlagningsgrädde
2 st vitlökskyftor
2 dl vatten/mjölk (valfritt om man vill ha mer sås eller grädde)
salt och peppar (smaka av)
Pesto om ni gillar smaken
1-2 dl riven ost


Så här gjorde jag:
Jag börjar med att tina upp 250 g kyckling filé
Medan den tinades upp började jag förbereda grönsakerna till pastan. OBS viktigt att tänka på att att inte steka alla grönsaker samtidigt utan parti var för sig, detta för att vissa grönsaker behöver mer tid på sig att tillagas medan andra går det fort för.


grönsakerna kan ni hacka lite tjockare bitar eftersom de blir snabbt mjuka så man förlorar det där lilla tuggmotståndet.
 



 

 Purjolöken skar jag diagonalt för att få de så här fina haha=) ni får skära de hur ni vill. men tillsätt purjolöken sist i såsen.


 

 Här kan ni se några av de kryddorna jag använde mig av, som sagt det är viktigt att ni smakar av såsen för att se om mer krydda behövs tillsättas. Allt efter eran smak.




Jag använde mig av Mildas grädde, det var helt Ok, men jag föredrar Arlas matlagningsgrädde. det smakade liiite bättre =)


Den här Pastan kommer från Zetas kollektion och heter Cavatelli (inte Cavalli som det italienska märket hehe) Kokningstiden är 9-11 minuter tillsätt salt i vattnet och några droppar olivolja för att pastan inte skall klibba fast sig.
När pastanär al dente då e den perfekt! lite tuggmotstånd ska d vara,



När kycklingen är färdigstekt tillsätt några droppar olivolja och tillsätt grönsakerna och kryddorna. sedan lägger du i grädden. låt den kokas sakta i svag värme och tillsätt sedan osten. smaka av och tillsätt salt och peppar om det behövs.
Tillsätt purjolöken och rör om ett tag.


 

När såsen är färdig, tillsätt pasta och rör om ett tag. Smaka av igen för att se om det fattas något.
 


Voila färdigt! Riv lite parmesanost så smakar det ännu bättre.



Kommentera gärna å säg av ni tycker om maten.

Lycka till!

Undra va det står för da??



ett måste på smekmånaden! skriv era intialer på sanden hihi


Dagens middagstips från Mellose: Kycklingwok speciale

Idag kände jag för å testa någon ny kycklingwok som jag inte gjort tidigare. självkart baserat på min fantasi :)

Innehåll:
250 g kyckling file
 1 st röd lök
1 st röd paprika
1 st broccoli
halv blomkål
5-10 st champinjoner
2 st morötter (valfritt) Majskolvar kan vara ett annat alternativ istället
4 st vitlöksklyftor

Sås+ kryddor
Till kycklingen:

några skvettar soja
1 msk oliv/matolja
1 msk sweet schili
1 msk Chili sauce  med vitlök (se bild)
1 tsk paprika krydda
2 tsk salt
1 tsk svart peppar
1 tsk stark paprika
2 st vitlökskyftor

Såsen:

1 st wok sauce: sweet shili
1 st wook sauce: Hoi Sin & Garlik
halv tsk socker
2 st vitlökskyftor
2 dl vatten (valfritt om man vill ha mer sås)
salt och peppar (smaka av)


Så här gjorde jag:
Jag börjar med att tina upp 250 g kyckling filé
Medan den tinades upp började jag förbereda grönsakerna till woken. OBS viktigt att tänka på att att inte steka alla grönsaker samtidigt utan parti var för sig, detta för att vissa grönsaker behöver mer tid på sig att tillagas medan andra går det fort för. Exempel är löken som det går fort för och morötter samt blomkol behöver lite mer tid på sig. men samaka av som sagt det är hemligheten. ;)



Purjolöken skall sköljas noggrant för det finns alltid mkt smuts bakom alla blad! Tillsätt purjolöken sist till såsen!




 Vitlökten är en viktig ingrediens i all min mat! det e en annan hmlighet oxå. Ni få veta mkt hemligheter idag, lyckost er =)


Stek kycklingen seperat i en wokpanna. anledningen till att jag har ett lock över är för att kycklingen skall tillagas bra på båda sidorna.



jag älskar grönsaker. så även om jag gör en wok med mkt grönsaker, gillar jag att ha en sallad bredvid varje måltid oavsett vad. hihi. Vet nu hur en sallad håller i sig bäst? ha alltid såsen seperat när du serverar den så håller salladen garanterat i kylen minst 3 dagar i stället för en halvdag och sen geggamojja =)



När kycklingen är väl tillagad, lägger du i grönsakerna, var för sig som jag sa. sen krydda och smaka av. tillsätt såserna enligt beskrivningen



så här ser det ut när det är färidigt. servera med jasminris eller nudlar. men jag gillar med ris mer.




lycka till och hoppas det smakar


puss å kram från mig till er!

Härlig kväll i Södertälje

Igår var jag å min kusin Bettan i Södertälje. Vi var först på mitt andra favorit restaurang (efter wokhouse) Barolo där vi avnjöt en god oxfilépasta fast med kyckling förstås =) alo det var mycket gott. Men till min stora förvåning var det bara svenskar på stället. inte en enda suryoyohuvud på stället. Det var i o för sig skönt, men man undrar ändå haha =)

Sen, efter var vi å tog en drink plus fika på ett nytt libanesiskt ställe bredvid fyren. Jag vet inte vad den hette, men det var tomt där oxå, men vi hade iaf jätte trevligt. Speciellt när Kristina och Jacklin kom. Vi skratta så mycket! =) Måste säga att servitrisen som jobbade, var jätte trevlig trots att vi var lite jobbiga. Stackarn fick gå fram å tillbaka flera gånger, men det ingår ju i jobbet?

Nä men det var en trevlig kväll för omväxlingensskull!

Puss å kram!

RSS 2.0