Recept: Auburgine och mozzarellagratäng
Ingredienser
Aubergine
1 kg aubergine
1 msk salt
Tomatsås
4 st vitlöksklyftor (inlagda i chili) eller 2 st färska
1 kg tomater, små
En burk soltorkade tomater
1st rödlök
2-3 tsk kapris
1dl färsk basilika
2 tsk salt
2 tsk socker
2 tsk svart peppar
Topping
300g gmozzarella
Basilika
75 g parmesan
Gör så här
1. Aubergine
Skär auberginen i tunna skivor, häll salt över och låt stå i kylen över natten.
2. Skölj auberginen på morgonen och lägg det på en handduk.
Förberedelser: Tvätta tomater, skiva mozzarella och hacka rödlök
Tomatsås:
1. värm ugnen på 180grader
2. Hetta upp oljan på medelvärme, stek vitlök, lök, tomater, kapris, soltorkade tomater.
låt stå och puttra i 10 minuter.
3. Tillsätt basilika
Auburginer
1. Hetta upp en panna med olja och stek auburginerna.
2. Låt de gärna få färg.
3. Lägg över auburginskivorna på en ugnsform.
4. Smaka av tomatsåsen och tillsätt såsen över auburginerna.
5. Toppa med mozzarella skivor och parmesanost om så önskas.
6. lägg in i ugnen i ca 40 minuter (180 grader)
Nu är gratängen klar!
Garnera med färsk basilika och servera med en god grönsakssallad. =)
Smaklig måltid & lycka till!
Kram,
Melissa
Jag gjorde härtomdan pestomarinerad kyckling fylld med mozarella. Den blev så god att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Tack för att du lägger upp recept på så fantastiska rätter!