Thai chickenwok! Uppdaterad!

Port: 4-6 pers

Ingredienser:


Wok:
  • 2st kycklingfiléer
  • 1st gul paprika
  • 1st röd paprika
  • 1 burk minimajs
  • 1st blomkål
  • 1st broccoli
  • 6-8st färska champinjoner
  • 3st färskpressad vitlök
  • 1st gullök eller rödlök

Kryddor + sås

  • 1 tsk stark paprika
  • 1 tsk chilikrydda
  • 1-2 tsk svart peppar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 dl sweet schili
  • 1/2 dl  Hoisinsås
  • 2 msk chilisås
  • 3-4 dl vatten

Kycklingmarinad:

  • 1 tsk stark paprika
  • 1 tsk svart peppar
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 tsk grönkurry
  • 2 st färskpressad vitlök
  • 1 tsk tandorikrydda

Vitlöksbröd:

  • 1 tsk mytna
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stark paprika krydda
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 färskpressad vitlök

Jasminris: 6 port

  • 9dl vatten
  • 6 dl ris
  • 2-3 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här:




1. Tina upp kycklingfilén och tillsätt kryddor. (Läs kyckling marinad)



2. Stek kycklingen. Jag gillar när kycklingen är genomstekt, men smaka gärna en bit för att se hur den duger bäst för er.



3. När ni steker grönsakerna tillsammans med kycklingen, så tar ni lite åt gången, annars kan det bli svår att blanda allt i en wokpanna samtididgt. En bra regel är att börja med hårda grönsaker först och sedan resterande. Stek inte för länge!





Samtliga kryddor och såser ni kommer att använda =)



4. Förbered vitlökssmöret (läs innehållet uppe)



5. Ni kan använda bauguetter som vitlöksbröd. Ställ de i ugnen i 10minuter på 175grader



6. koka jasminris i en kastrull (se beskrivning uppe) För att de inte ska bli för klibbigt är hemligheten matfett. Kör gärna i lite olja eller flytande margaring (2msk kanske?)




8. Efter att ni stekt kycklingen häller ni i grönsakerna. Men stek de inte för länge,så satt de inte blir för mjuka. Det får gärna vara lite tuggmotstånd. Häll i kryddorna och såsen och blanda ihop allt i några minuter.



Nu är det färdigt!

Lycka till & smaklig måltid =)


Kram,
Melissa

Ps. har ni funderingar, skriv på kommentarsfältet =)

En fråga:

Hej! Jag undrar en liten sak, brukar ni äta upp all mat du lagar? :) Du verkar laga rätt mycket för att vara 2 pers. hihi:p

Svar:

Jag gillar att laga mycket mat! Men ibland kan det vara bra att laga mindre portioner så slipper man äta samma mat tre dagar i rad. ;) Men är det god mat så gör det inget om man får äta samma mat hehe.

Men det kan vara bra att göra lite extra om man vill ta med lunchlåda till jobbet/skolan.


Kommentarer
Postat av: cissi

Ser jättegott ut, du är allt duktig du, längtar till imorgon då jag ska göra detsamma!! krammmarr

2010-09-20 @ 21:56:08
Postat av: selma

Heej! tänkte fråga, efter du har stekt kycklingen så tillsätter du grönsakerna också tillsammans med kycklingen? Och efter åt man tillsätter kryddor+såsen?:D:D kraam

2010-09-21 @ 01:01:27
Postat av: Lui

Hej!va gott de ser ut:) duktig! hur träffades du o din man, va ni tsm länge innan ni gifte er?=) kram

2010-09-21 @ 08:47:22
Postat av: Anonym

hur länge steker du kycklingen innan grönsakerna.??? steker du de så att de är helt färdiga??

2010-09-21 @ 11:13:41
Postat av: Anonym

har du ngt tips på ris...så det inte ska bli klibbigt..är d för mkt vatten som är hemligtheten..d verkar så på ditt recept

2010-09-21 @ 11:25:03
Postat av: zoe

Hej! Jag undrar en liten sak, brukar ni äta upp all mat du lagar? :) Du verkar laga rätt mycket för att vara 2 pers. hihi :P

2010-09-21 @ 15:30:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0