Ostfyllda smördegspiroger
Ingredienser:
- 1-2 krt smördeg
- 3 halvor fetaos
- 1 tsk stark paprika
- ½ dl olivolja
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk mynta
- 1 dl färsk hackad persilja
- 1 st rödlök
Gör så här:
Lägg ost, persilja, lök, ägg och kryddor i en skål
Blanda ihop allt med händerna och mosa osten.
Dela en smördegsruta i mitten och fyll de sedan med 1-2 teskedar ostfyllning.
Och sedan lägger du över halvan för att stänga igen den som på sista bilden. Gaffel är perfekt att använda som redskap. Den täpper igen alla luftutrymmen så de inte öppnar upp sig i ugnen.
När du är klar med alla så placerar ni de på en bakplåtspapper och pensla alla piroger med matolja.
Värm upp ugnen på 175-200 grader och låt pirogerna bli gyllenebruna innan ni tar ut de igen.
Pirogerna bör vara i ugnen mellan 10-15 minuter
En riktig höjdare när man är sugen på något smått & gott!
Lycka till!
Du e suverän på matlagning gumman hihi... Pastan jag testade blev supergod. Mamma brukar göra dessa, ska testa dom enligt ditt recept denna gång.
/Puss o kram
Hej Vicki!
Tack sötis! Vad roligt att höra att pastan blev lyckad. Men du måste testa de här smördegspirogerna också =)
Tack för komplimangen
puss å kram
//
Melissa
Haha testade dom igår faktiskt. Super gott! Men jag gillade faktiskt inte lök i dom...så nästa gång blir de utan.
Hej Vicki
Man ska ha jätte lite lök och mer persilja.
men det e gott utan också. Pröva med lite hackade oliver någon gång.
så söt du e!
kram