Myskväll plus kärleksmums!
Hej Alla!
Idag har jag fullt upp i köket. Jag ska få gäster ikväll och jag har en kund som snart kommet hit. Men idag har jag gjort härliga kärleksmums plus annat smått och gott.
Jag tänkte dela med mig recceptet till er. De är himmelskt Goda!
Ingredienser:
- 150 g smör eller margarin
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 ½ dl mjölk
- 4 ½ dl vetemjöl
Glasyr:
- 150 g smör eller margarin
- 6-8 msk starkt kaffe (tips: blanda 3 msk vatten med 0.5-1 tsk nescafé)
- 3 msk kakao
- 6 tsk vaniljsocker
- 9 dl florsocker
Garnering:
- 1-2 dl kokosflingor
Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.
Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Hoppas det smakar =)
Hej Melissa!
Vill först och främst tacka för att du bjuder på en bra o läsvärd blogg. Sedan så vill jag även säga att du verkar vara en helt underbar person, du utstrålar lycka och glädje. Du är jämt så positiv och det smittar av sig ska du veta. Fortsätt att vara dig själv, så kommer jag förbli en trogen läsare. För DU får MIG på bra humör ska du veta, även när jag känner mig som mest nedstämd så hjälper du o din blogg mig att må bättre.
Ha det bra!
Kramar från Julia
Ps. Dina uppsättningar, sminkningar, bak- matlagning är helgrymma.