Ostrullar

Har man inte tid att baka egen deg till piroger så finns det en genväg, nämligen smördeg/Filodeg. Med Filodeg kan du göra utsökta piroger med bland annat ost, fetaost getost m.m. Den brukar vara väldigt uppskattad av gästerna och är super enkel att göra!

Ingredienser:
  • 1krt filodeg (trekant)
  • 2 dl grekiskfetaost
  • 5dl vitost (hemlagad) som finns att köpa i flesta Icabutiker
  • 1 tsk stark paprika
  • ½ dl olivolja
  • 2 ägg
  • 1 tsk mynta
  • 1 dl färsk hackad persilja

Gör så här:

Finhacka den vitaosten, blanda tillsammans med fetaosten, persilja, ägg och kryddor i en skål

  


Blanda ihop allt med händerna och mosa osten.

  

 
Fyll en filodegsblad med ca 1-2 teskedar ostfyllning.

  

Sedan viker du ihop båda sidorna (som att rulla vinbladsdolma)

 


Och tryck åt ordentligt så att ostrullen inte släpper. För att "limma" ihop sista biten, pensla med lite vatten och krama den. 

När du är klar med alla så placerar ni de på en bakplåtspapper och pensla alla piroger med olivolja.

Värm upp ugnen på 175-200 grader och låt ostrullarna bli gyllenebruna innan ni tar ut de igen.

Ostrullarna bör vara i ugnen mellan 10-15 minuter 

Går även bra att fritera/steka dessa (nästan godast så!)


En riktig höjdare när man är sugen på något smått & gott!


Lycka till!



Kommentarer
Postat av: Maria - Fashion, Fame and Everything in Between

Yummy! :)

2010-08-23 @ 11:02:12
URL: http://MariaMelle.blogspot.com
Postat av: Melissa

=)

2010-08-23 @ 12:41:17
URL: http://mellose.se
Postat av: Anonym

Hemlagad vitost från Ica...

Vad heter den? / Vad är det för ost?

2010-08-23 @ 20:59:43
Postat av: Anonym

2010-08-23 @ 21:50:20
Postat av: helen

så brukar jag med göra! fast med typ spenat :D gott

2010-08-25 @ 22:37:55
URL: http://hiilen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej! Jag undrar oxå vad det är för slags hemlagad ost det är man har i dessa ostrullar :)

Grym blogg förresten!

2010-08-26 @ 15:11:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0