Svar på fråga: till Kati

Postat av: Kati

Hej Melissa!!

Allt bra.. Jag bara älskar din blogg jätte mycket. Snälla hjälp mig.. Jag ska ha runt 30 pers hos mig på julafton o vet inte vad ja ska göra för mat. Det ska vara julbord.. kan ja köra båda syriansk/arabisk o svensk mat eller vad tycker du?? Jag e sååååå dålig på matlagning. Det ska vara både vuxna o barn. Pleaseee ja behöver hjälp

2010-12-12 @ 23:22:15





Hej gumman

Jag tycker att man kan blanda mat från olika kulturer:

Mitt förslag till dig:

Förrätt: sallader
- Vit eller rödkålssalald (krydda med: citron, olja, salt, stark paprika, mynta, vitlök och citron)
- Tabbouli eller Fattouschsallad
- Blomkålssallad (krydda med: citron, olja, salt, stark paprika, mynta, vitlök och citron)
- Potatissallad (ej med yougurt) (krydda med: citron, olja, salt, stark paprika, mynta och citron)

Övriga:
- Ostbricka
- aptitretare: med olivröra eller pesto i bröd eller krutonger =)
- Marinerade räkor eller tigerräkor (krydda med: vitlök, salt, peppar, mynta och stark paprika)

Meze:
-
mhamara
- tzatziki
- homous (gör den utan yougurt så att även de som fastar kan äta)
- auburgineröra (gör den utan yougurt så att även de som fastar kan äta)

Andra tilltugg:
- Smördegspiroger med köttfärs eller ost
- vanliga piroger: köttfärs, ost eller spenat?

Varmrättt:
-
gör vinbladsdolma (vegetarisk), förbered den i dagarna och frys in, utan att tillaga den. Sedan tinar du upp den samma dag och kokar den.
- grillade kycklingvingar, kycklingfileer eller liknande?
- Julskinka
- Prinskorvar
- Potatisgratäng (kanske kan göra den utan grädde, kanske någon laktos variant?)
- kibbe?
- falafel (vegetariskt)
- Köttfärsbiffar

Kati jag har massor av recept här på bloggen. Du kan förbereda mycket innan, så att du inte stressar ihjäl dig samma dag! Kom ihåg att det är okej att be om hjälp =) t ex när det gäller att rulla vinbladsdolma =)

Hör av dig om du har fler funderingar =)

Kram,
Melissa


Kommentarer
Postat av: anonym

Skulle du kunna skriva ner receptet på kladdkaka? (a). Har du bakat kladdkaka förr? :)

2010-12-13 @ 21:01:33
Postat av: Mimi

Låter som ett superlyxigt julbord ;) Du är så snäll som alltid hjälper alla med sina matlagningsproblem! Hoppas nu att du kan hjälpa mig med mitt ;)



Jag tänkte testa ditt recept på maldoum (?) idag, och har varit och köpt alla ingredienser, men det jag totalt glömde bort var halvor av fetaost, som det står om i receptet, går det bra att göra utan? Såg nu också att jag glömde mynta..



Skulle vara så gulligt om du hade tid att svara ;)



Kram

2010-12-14 @ 10:04:55
Postat av: Kati!!

Tack så mycket gumman.. Du är en underbar människa.. DU har räddat mig..



Kraaaam!!

2010-12-14 @ 10:43:28
Postat av: Melissa

Hej Kati



Det var så lite så. Hör av dig efter ditt julbord och berätta hur det har gått.



Lycka till



Kram,

Melissa

2010-12-14 @ 11:21:53
URL: http://mellose.se
Postat av: Melissa

Hej Anonym



Tack för att du har påminnt mig om kladdkaka. Det var evigheter sedan jag gjorde den.



Jag har två favorit recept på kladdkaka. Vill du bara ha receptet (om det är bråttom) eller vill du vänta nån dag tills jag gör den hemma? och kan lägga upp lite bilder?



Kram,

Melissa

2010-12-14 @ 11:23:26
URL: http://mellose.se
Postat av: Anonym

hej har du recept på kibbe?? om du har kanske du kan lägga ut den :)



och en annan fråga, gör du alltid vinbladdolmar vegetarisk?

2010-12-14 @ 20:56:02
Postat av: anonym

Hej! åhh tack så mycket, nej jag väntar och ser din goda kladdkaka med bilder det blir bäst! Du är så duktig! Det är inte bråttom :)



kram

2010-12-14 @ 21:00:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0